Εθνικης Αντιστασεως 56, Ηρακλειο Κρητης Τηλ: 2810 331188, Fax:2810 331189

Συστήματα Συναγερμού

Γιατί να τοποθετήσετε συναγερμό

Συγκεκριμένα, οι ένοπλες ληστείες σε σπίτια έχουν αυξηθεί κατά 120%. Σε πολλές περιοχές μάλιστα της Ελλάδας το ποσοστό ένοπλων διαρρήξεων ξεπερνάει τελείως τη λογική, με ποσοστά που αγγίζουν το 600%! Κάθε μέρα διαπράττονται 265 ληστείες, διαρρήξεις ή κλοπές, ενώ κάποιες από αυτές τις ενέργειες περιλαμβάνουν και ανθρωποκτονίες. Το ποσοστό των ανθρωποκτονιών σε ένοπλες ληστείες έχει αυξηθεί κατά 85% και στο σύνολό τους τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι.

Ένας συναγερμός μπορεί να αποτρέψει τους διαρρήκτες να εισβάλουν σε ένα σπίτι που γνωρίζουν ότι φυλάσσεται. Επίσης η τεχνολογία σήμερα στα συστήματα ασφαλείας είναι τόσο εξελιγμένη και περίπλοκη, που είναι αδύνατο να εξουδετερωθεί ένας συναγερμός σπιτιού χωρίς να χτυπήσουν πρώτα οι σειρήνες του και να ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές.

Από τι αποτελείται ένας συναγερμός;

συναγερμοι κατοικιωνΈνας συναγερμός αποτελείται κατά κύριο λόγο από διάφορες συσκευές που μπορούν και εντοπίζουν την ανθρώπινη κίνηση και στη συνέχεια ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές κι ενεργοποιούν τη σειρήνα. Όσο πρακτικό όμως κι αν ακούγεται ως λύση, δεν αρκεί ο συναγερμός από μόνος του αυτό για την προστασία ενός χώρου. Η σωστή και μελετημένη εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού σε μια κατοικία είναι αυτή που καθορίζει το μέγεθος και την ποιότητα της ασφάλειάς της και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως δεν είναι απλή υπόθεση. Ένας συναγερμός σπιτιού απαιτεί πριν από την εγκατάστασή του μια εμπεριστατωμένη μελέτη και ανάλυση του χώρου, που θα προβλέψει όσο το δυνατόν καλύτερα όλους τους πιθανούς τρόπους πρόσβασης ή εξουδετέρωσης του συστήματος. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από αδειούχους επαγγελματίες που διαθέτουν πολύχρονη πείρα.

Για να θεωρείται αξιόπιστος ένας πολύ απλός συναγερμός σπιτιού, θα πρέπει τουλάχιστον να περιλαμβάνει:

  1. Μαγνητικές επαφές - Ασφαλίζουν όλα τα ανοίγματα του χώρου
  2. Ανιχνευτές κίνησης - Aνιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση υπάρξει στο χώρο
  3. Πληκτρολόγιο - Ο συναγερμός σπιτιού οπλίζεται και αφοπλίζεται από εκεί
  4. 2 Σειρήνες - Ο συναγερμός σπιτιού πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 σειρήνες ειδοποίησης (εσωτερική - εξωτερική).
  5. Η κεντρική μονάδα - Είναι η καρδιά του συστήματος συναγερμού.
Like us on Facebook Smart Systems | Συστήματα Τηλεπικοινωνίων, Ασφαλείας, Ήχος & εικόνα
 

Copyright © 2014 - smart-systems.gr | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός - Ανάπτυξη - Φιλοξενία CJ web